Att välja till gymnasiet

Liljaskolan i Vännäs erbjuder elva gymnasieprogram inklusive lärlings- och introduktionsprogram. På Liljaskolan studerar drygt 600 elever. Hos oss träffar du ungdomar som delar dina intressen, dina mål och framtidsdrömmar. Vårt idrottsgymnasium har Freeskiing, Ridsport, Snowboard och Ishockey.

Att välja yrkesprogram
Alla elever på yrkesprogram läser samma gymnasiegemensamma kurser i åtta ämnen. Du har också möjlighet att välja de kurser som krävs för att få grundläggande  högskolebehörighet.

För dig som inte har klarat alla kurser i högstadiet finns möjligheter att söka till gymnasiets Yrkesintroduktion eller Programinriktat individuellt val.

Väljer du ett yrkesinriktat program får du under din utbildning minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande på en arbetsplats.


Säkra vägar till jobb
Inom kursen Entreprenörskap ingår hos oss oftast Ung företagsamhets utbildning. Du får under ett år lära dig att starta och driva ett företag.

Flertalet av våra elever som gått något av våra yrkesprogram har arbete kort tid efter utbildningens slut. Särskilt bra har arbetsmarknaden de senaste åren varit för våra elever på Bygg och anläggning, Fordon och transport, Hotell och turism, samt Vård och omsorg.

Många av våra tidigare elever som utbildat sig inom dessa yrkesområden har nu hela världen som sin
arbetsmarknad.